Martinez geeft het sleutelmoment voor de zwaarste nederlaag van de Rode Duivels onder zijn bewind

19 november 2018 06:26

Nog nooit gingen de Rode Duivels onder Roberto Martinez zo hard met de billen bloot als gisterenavond in Zwitserland. Vijf-twee. "Het is niet makkelijk om hier antwoorden op te vinden", verklaarde de bondscoach na afloop.

Martinez deed voor HLN toch een poging. "Waar ik zeker van ben, is dat de strafschopfase een sleutelmoment in de wedstrijd was. Nadien verloren we de controle over de wedstrijd en verdedigden we niet goed. Elke tegenaanval van de Zwitsers was gevaarlijk."

Vooral een mentale nederlaag, of niet? "Arrogantie? Zo zou ik dat niet noemen. We waren achterin gewoon niet goed genoeg en op dit niveau is er geen ruimte voor fouten. We wilden echt winnen en die Final Four spelen."

"Ik ben vooral teleurgesteld omdat we het zelf weggegooid hebben", ging hij verder. "Als je verliest omdat de tegenstander sterker is, kan je dat makkelijker aanvaarden. De groep ziet af momenteel, maar we moeten hier sterker uitkomen, begrijpen wat er gebeurd is om het in de toekomst te vermijden", aldus Martinez.

Yannick Lambrecht

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.