Mentale kracht Roeselare op de proef gesteld: "We krijgen de ene uppercut na de andere"


Foto: © photonews 19 november 2018 14:18

De lange reeks zonder overwinning kruipt stilaan in de hoofden bij de spelers van Roeselare. Na een 1 op 21 is het geen wonder dat de vrolijke stemming zoek is. Toch zit er maar één ding op en dat is door de zure appel bijten. Dat beseft ook doelman Wouter Biebauw.

Het is gelukkig nog niet zo erg dat de ploeg een compleet moedeloze indruk nalaat. Tenslotte werd in Tubeke een 2-0-achterstand aanvankelijk wel opgehaald in een periode dat Roeselare op het veld baas was. Niet dat het iets opleverde, maar de weerbaarheid is er in elk geval nog.

"We hebben toch heel goed teruggevochten vanuit een moeilijke positie", is Wouter Biebauw ook van oordeel. "Ook in de tweede helft hebben we nog geprobeerd, maar je weet dat het hier heel moeilijk voetballen is en het puur op de kracht en de duels is."

We zijn weer een stapje dichter bij onze eerstvolgende overwinning - Wouter Biebauw

Het is cruciaal dat die strijdvaardigheid overeind blijft. "We zijn weer een stapje dichter bij onze eerstvolgende overwinning", lacht Biebauw groen. "Het is nu toch wel lang wachten. We krijgen de ene uppercut na de andere. We moeten er blijven voor vechten en ervoor gaan. Elke wedstrijd is een finale. Als we zelf een reeksje kunnen neerzetten, zijn we misschien vertrokken."

1e klasse B \\ Roeselare \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.