België niet, Nederland wél naar de 'Final Four': "Leedvermaak heb ik niet, want dit is een gemiste kans"

20 november 2018 17:59

De slotspeeldag in de Nations League leverde twee gekke scenario's op. De Rode Duivels grepen tot ierders verbazing naast een ticket voor de 'Final Four'. Oranje kwalificeerde zich na een doldwaas slot in Gelsenkirchen wel.

Oud-aanvaller Piet Den Boer woont al jarenlang in België en draagt beide landen een warm hart toe. Ook hij was verrast dat de Duivels de eerste plaats in hun poule nog uit handen lieten glippen.

 België was niet het normale team dat we kennen

"Bij een 2-0-voorsprong moet je de match professioneel uitspelen", kijkt Den Boer bij Voetbalkrant.com terug op de Nations League-ontknoping. "De rust in het elftal ontbrak, door de vele blessures en wissels was België niet het normale team dat we kennen."

Vriendengroep

Net daar zit volgens de Nederlander het grote verschil. "Oranje stelde in de eerste helft niks voor tegen een machtig Duitsland, maar de groepsmentaliteit was immens. Het is een echte vriendengroep. Als de wind dan even meezit, kan je heel ver komen is gisteravond gebleken."

Nederland kwalificeerde zich ten koste van Duitsland en wereldkampioen Frankrijk. "Ik heb alle duels gezien. Oranje speelt momenteel gewoon goed én aanvallend. Verschillende spelers zoals Virgil van Dijk, die onder Ronald Koeman een grote carrière uitbouwde in Engeland, voetballen met veel vertrouwen."

Ik vind het hartstikke goed dat Nederland de draad weer wat oppikt

Nieuwe lichting

Na vier jaar in de anonimiteit laat het Nederlandse elftal weer van zich horen. "Die curve van goeie en mindere jaren is er altijd. Nu staat er weer een nieuwe lichting klaar. België heeft hetzelfde meegemaakt. Deze groep Rode Duivels kan nog vier jaar doorgaan", is Den Boer van mening.

Gaan de Nederlanders de Belgen de komende maanden veelvuldig attent maken op de niet-kwalificatie? "Dat weet ik niet. Persoonlijk heb ik geen leedvermaak, want ik had België graag tegen Nederland zien spelen in de halve finales."

"Ik vind het hartstikke goed dat Nederland de draad weer wat oppikt. België moet gewon voor zichzelf uitmaken wat er fout liep. Ze blijven een geweldig elftal hebben. Dit is een gemiste kans, ook voor de voetballiefhebbers."

Diederik Geypen

België \\ Nederland \\ Duitsland
 
 
Reacties.