De Lage Landen in ups en downs: "Nee, wij hebben geen leedvermaak nu met België"

20 november 2018 21:17

De Rode Duivels hebben heel wat mooie momenten gekend dit jaar, maar zijn geëindigd met een valse noot. En dat terwijl Nederland net boven water komt na stuntzeges tegen Frankrijk en Duitsland. Youri Mulder nuanceert...

"Leedvermaak met België is er niet", vertelt Youri Mulder bij Sporza. "We zijn ons bewust dat de eerste helft tegen Frankrijk en de match tegen Duitsland niet goed waren. Duitsland was maandag veel beter en Frankrijk speelde niet zoals ze de halve finale van het WK aanvatten."

"Een zwaluw maakt nog geen lente, maar iedereen is na een lange periode van droogte wel euforisch natuurlijk. Zo werkt het in het voetbal. Vooral het voetbal van de tweede helft tegen Frankrijk hadden we al 10 jaar niet meer gezien van Oranje."

Nieuwe boompjes groeien als het bos gesnoeid is

Vooral opvallend: Nederland moet zowat de beste verdediging van Europa hebben. "Met De Ligt van Ajax, Van Dijk van Liverpool, De Vrij van Inter, maar ook Hoedt van Southampton of Bruma van Wolfsburg. Dat is normaal een beetje ons zwakke punt."

Een goeie lichting, zoals België er nu één heeft. "In het voetbal komt talent in golven. België zal ook ooit afscheid  moeten nemen van Hazard, Lukaku of Mertens. Duitsland maakt het nu mee. Dat is altijd moeilijk, want ervaren spelers hebben krediet opgebouwd. Maar nieuwe boompjes groeien als het bos gesnoeid is."

Bart Vandenbussche

België \\ Nederland
 
 
Reacties.