POLL: Historisch jaar voor de Belgen, maar wie is jouw Rode Duivel van 2018?

21 november 2018 10:10

De laatste noot klonk misschien vals, maar het blijft een prachtig nummertje. De Rode Duivels hebben in 2018 geschiedenis geschreven en nu het topjaar erop zit, stellen we aan onze lezers de vraag: wie is jouw Rode Duivel van 2018?

Eden Hazard 

De grote favoriet is zonder veel twijfel Eden Hazard. De kapitein van de nationale ploeg bewees een heel jaar lang dat hij zijn plek naast de Messi's en Ronaldo's van deze wereld stilaan wel verdient. Met 6 goals en 5 assists had hij ook in de droge statistieken zeker een grote rol in het Belgische succes.

Romelu Lukaku 

Wat als Lukaku fit was in Zwitserland? Het had er misschien totaal anders uitgezien, want met 14 goals in een jaar is hij de grootste vrees van elke verdediging. Zijn mooiste actie is dan nog niet eens één van zijn vele goals: zijn geniale schijnbeweging voor de winning goal tegen Japan blijft in ons geheugen gegrift.

Thibaut Courtois 

Je hoeft niet noodzakelijk goals te maken, goals afstoppen kan al even straf zijn. Dat bewees Courtois in als geen ander in 2018. Op het WK verkeerde de goalie in zijn allerbeste vorm en dat leverde hem nadien ook zijn gedroomde transfer op naar Real Madrid.

Kevin De Bruyne 

In het nieuwe seizoen heeft hij nog niet veel kunnen schitteren door blessureleed, maar als hij fit is: wow. De Bruyne is en blijft echt wel één van de beste middenvelders ter wereld op club- en internationaal niveau. Ja, we hadden hem ook zeker en vast kunnen gebruiken op die miserabele avond in Luzern.

De outsiders 

Dat zijn onze vier topfavorieten, maar we zijn evengoed van een underdog. Thomas Meunier, Dries Mertens, Axel Witsel... Ook zij deelden allemaal in het topjaar voor het Belgische voetbal. Wie is nu jouw Rode Duivel van 2018? Stemmen kan in de onderstaande poll, reageren kan in de commentaarsectie!

Bekijk hier ook het jaaroverzicht van de Rode Duivels 

België
 
 
 
Reacties.