Onderdak gevonden in 1B, maar jarenlang mee geleurd door Man City: "Ik dacht er aan een kogel door mijn hoofd te schieten"


Foto: © photonews 22 november 2018 15:27

In Engeland is het de gewoonte dat de topclubs heel wat van hun jeugdspelers uitlenen aan het buitenland. Maar soms hebben die spelers daar geen zegje in. Zoals bij Divine Naah, nu speler van Tubeke, maar jarenlang uitgehuurd door Manchester City.

Het Franse Mediapart vertelt het verhaal van Naah, die door Manchester City weggehaald werd bij de Ghanese jeugdacademie 'Right to Dream'. Naah werd door RTD uitverkozen en vertrok er in 2014 op 18-jarige leeftijd naar Manchester City.

Daar werd hij wel al snel weer uitgeleend aan clubs als Strömsgodstet, NAC Breda, Nordsjaelland, Örebro en Tubeke. De Waals-Brabantse club nam hem uiteindelijk definitief over. 

De voorbije vier jaar heb ik afgezien

De 22-jarige middenvelder beleefde inderdaad eerst zijn droom, maar leerde toen de keerzijde van de medaille kennen. "Al mijn ploegmaats in Ghana droomden daarvan. Maar de voorbije vier jaar heb ik afgezien."

"Op bepaalde moment heb ik eraan gedacht om een kogel door mijn hoofd te schieten. Die uitleenbeurten… Vanaf het moment dat je het gewoon bent bij een club, moet je weer weg. In sommige van die deals had ik zelfs geen inspraak. Want als je niet vertrekt, blijf je in Manchester zonder te voetballen."

1e klasse B \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.