Na De Bruyne moet City nu ook nog andere sterkhouder voor 12 weken missen

23 november 2018 16:01

Manchester City mag dan aan de leiding staan in de Premier League, toch zit het 'The Sharks' niet helemaal mee in de ziekenboeg. Na onze Kevin De Bruyne moeten ze nu volgens Sky Sports nu ook Benjamin Mendy voor lange tijd missen, langer dan oorspronkelijk verwacht. En dat is nog niet alles.

Mendy mag dan een van de meest onderschatte spelers van The Citizens zijn, toch bleek hij met zijn scherpe voorzetten vanop de linkerflank al meermaals beslissend te zijn voor zijn ploeg (was bij vijf doelpunten betrokken nvdr.). De effectieve blessure van de Fransman dateert al van een tijdje terug, Guardiola wist dat de impact zwaar zou zijn, maar drie maanden, dat komt toch in als een bom.

Meniscus

Zeker indien je weet dat Mendy eigenlijk de enige, echte linksback in de huidige selectie van de Spaanse oefenmeester is. Maar zijn linkermeniscus heeft dus duidelijk rust nodig, veel rust. Het zou in principe wel kunnen dat het nummer 23 al na 10 weken fit zou zijn, maar er wordt vanzelfsprekend geen risico genomen in de medische staf van City.

De Franse international wordt dit weekend in de lappenmand overigens nog vergezeld door Bernardo Silva. Guardiola geeft nog mee dat het bij Silva maar om een klein kwaaltje gaat, en dat de Portugees snel hersteld zal zijn. 

Mathias Vranckx

Premier League \\ Manchester City \\ West Ham Utd
 
 
Reacties.