Losada tipt favoriet voor return van titanenduel in de Copa Libertadores: "Ze staan als ploeg verder"

24 november 2018 13:09

Zondag staat de return van de absolute kraker tussen River Plate en Boca Juniors op het menu. Deel 1 van de titanenstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en dus ligt alles nog open voor de terugwedstrijd. Huisanalist Hernan Losada geeft er als fiere Argentijn zijn ongezouten mening over.

'La Bombonera', de thuishaven van de Boca Juniors, puilde uit voor de laatste training van de Argentijnse topclub op eigen bodem voor het cruciale treffen tegen River Plate. Maar liefst 35 000 supporters tekenden present, een recordopkomst.

Meer dan een finale

"Dat zegt genoeg over de belangrijkheid van de wedstrijd. Dit is veel meer dan een finale. Verliezen in de finale tegen de aartsrivaal zal altijd blijven hangen", zegt Losada aan onze redactie. 

Losada was aandachtig toeschouwer in de heenwedstrijd (2-2) tussen de twee Argentijnse zwaargewichten. Hij ziet één ploeg als lichte favoriet voor de return: "Ik geef River de beste kans om met de beker aan de haal te gaan. Boca heeft individueel meer kwaliteit, maar River staat als ploeg verder en heeft het thuisvoordeel."

Boca Juniors
 
 
 
Reacties.