? UPDATE: Copa Libertadores-finale ook niet voor zondag

25 november 2018 19:43

Normaal gezien zou om negen uur vanavond de finale van de Copa Libertadores verder afgewerkt worden, maar die match staat op de helling. De teambus van Boca Juniors werd immers aangevallen door fans van River Plate.

Update: de CONMEBOL heeft ondertussen duidelijk gemaakt dat ook zondag niet zal worden gespeeld. Beide clubs gaan nu op zoek naar een nieuwe datum voor de terugmatch van de finale van de Copa Libertadores.

Update 25 november: Normaliter wordt de match gespeeld op zondag om 17 uur plaatselijke tijd, 21 uur Belgische tijd. Boca Juniors heeft echter ondertussen een verzoek ingediend om de match nog verder uit te stellen. 

UPDATE: De wedstrijd wordt nu toch uitgesteld. Er is wat verstand binnengeslopen in de buurt van het Estadio Monumental en de wedstrijd wordt verplaatst naar morgenmiddag.

UPDATE: FIFA heeft opnieuw z'n beruchte gevoel voor medeleven getoond en heeft Boca Juniors verplicht om toch te spelen. Anders zou het team gediskwalificeerd worden. De voorzitter van River Plate zou de wedstrijd liefst ook uitstellen naar een latere datum. De match zou pas na 23u Belgische tijd afgetrapt worden. Pablo Perez, de kapitein van Boca Juniors kan alvast niet spelen door glas in zijn oog.

UPDATE: meerdere spelers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, waaronder de kapitein. Hij zou glas in het oog gekregen hebben. Ook werd er traangas de bus op gegooid.

Beide Argentijnse aartsrivalen spelen de finale van de Copa Libertadores tegen elkaar. Toen de bus van Boca Juniors op weg was naar het stadion van River Plate, werd die aangevallen. Meerdere spelers zouden daarbij gewond geraakt zijn. De beelden uit de kleedkamer net na de aanval spreken boekdelen. De aftrap zou alvast uitgesteld worden.

Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Ook werd bengaals vuur aan een kind vastgebonden om zo in het stadion te smokkelen.

Boca Juniors
 
 
 
Reacties.