Antheunis oordeelt over Waaslandse clubs: "De riemen zijn niet al te fameus"

26 november 2018 18:40

Aimé Anthuenis is zelf afkomstig uit het Waasland, maar het voetbal ligt er een beetje op apegapen. Zowel Lokeren als Waasland-Beveren bengelen onderaan het klassement en de ex-bondscoach weet ook hoe dat komt.

Een gebrek aan kwaliteit, zoals iedereen kan zien. "De twee clubs hebben de laatste jaren, al dan niet gedwongen, veel spelers moeten laten gaan. Denk maar aan een Harbaoui bij Lokeren, al heeft dat natuurlijk te maken met contracten", vertelt hij bij Sporza.

"De vervangers waren vaak buitenlanders, maar van iets mindere kwaliteit. En dan sta je onderaan. Vroeger loste men dat soms nog op met transfers in januari, maar in deze competitieformule heb je na de winterstop nog minder dan 10 matchen en dan wordt het moeilijker."

Voldoende bekwaam

En wat Custovic en Sollied ter beschikking hebben, is ook niet om over naar huis te schrijven. "Ik denk dat beide coaches voldoende bekwaam zijn, maar ze moeten ook vaststellen dat de riemen waarmee ze moeten roeien niet te fameus zijn, dat ze misschien tekortkomen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ SK Beveren
 
 
Reacties.