Vijf redenen waarom KV Mechelen ook de tweede periode kan pakken

26 november 2018 19:51

KV Mechelen krijgt komende vrijdag Beerschot Wilrijk over de vloer voor de topper van de speeldag. KV liet punten liggen dit weekend, maar er zijn genoeg redenen om te denken dat Malinwa - alle extrasportieve zorgen buiten beschouwing gelaten - ook de tweede rond kan winnen.

Het geraamte staat er

KV Mechelen heeft de eerste periodetitel veroverd nadat het heel lang moest zoeken naar de juiste cohesie. Maar die is er nu en Wouter Vrancken heeft de mayonaise laten pakken. Het geraamte van de ploeg staat er en daar kan op voortgebouwd worden. KVM lijkt zelfs nog een progressiemarge te hebben.

Fysiek

Door de degradatie van vorig seizoen konden de spelers extra vroeg op vakantie, maar konden ze ook heel snel terug beginnen trainen. KV kan terugvallen op een goeie fysieke paraatheid en die zullen ze wel tot Nieuwjaar al zeker kunnen aanhouden.

Positieve coaching

Wouter Vrancken liet na de periodetitel een video samenstellen om de euforie bij Beerschot en Roeselare samen te vatten nadat zij die eerste periode wonnen. Om daarachter de teleurstelling te laten zien nadat ze op het nippertje de promotie misten. Hij wil decompressie vermijden, maar doet dat telkens op een positieve manier. De spelers zijn ook erg te spreken over zijn werk en volgen zijn tactische aanwijzingen.

Publiek

KV Mechelen kan rekenen op misschien wel de trouwste aanhang van 1B. De ploeg heeft een recordaantal abonnementen verkocht in 1B. En die gaan er - zelfs nu - onvoorwaardelijk achterstaan.

Simpelweg het meeste kwaliteit

De beste keeper met de meeste clean sheets, een ervaren duo achterin met Mera en Swinkels, goeie backs, een sterke Van Damme, een Kaya op niveau en twee scorende spitsen. De ploeg teert niet op één speler, maar heeft er verschillende die het verschil kunnen maken.

Bart Vandenbussche

2e klasse \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.