Van der Sar serieus ontstemd over veiligheidsmensen op AEK - AJAX: "Schandalig behandeld"

28 november 2018 18:44

Edwin Van der Sar, tegenwoordig algemeen directeur bij de Amsterdammers, geloofde zijn ogen dinsdag niet tijdens de CL-wedstrijd tussen AEK Athene en Ajax. Voor de match bekogelden Griekse fans de meegereisde Nederlanders met molotovcocktails, Van der Sar geeft van katoen.

AEK Athene heeft een bepaald imago wat betreft hooliganisme en dat soort zaken. Dinsdagavond tegen Ajax was dat niet anders. De tegenstander fysiek willen verwonden, dat is duidelijk een stap te ver. 

Dat vindt ook voormalig Manchester United-keeper Edwin Van der Sar. De Nederlandse teamdirecteur van Ajax zegt tegen het Algemeen Nederlands Persbureau dat de club voor aanvang van de wedstrijd al zijn zorgen had geuit tegenover UEFA en de security-instantie van AEK. "We hebben gevraagd dat de politie strenge identiteitscontroles zou doen in het uitvak, maar dat hebben ze duidelijk nagelaten."

1200

Van der Sar is nog niet klaar. "De politie focuste zich veel te veel op onze supporters, en niet op de Griekse fans die constant vuurwerk lanceerden. Ik zeg niet dat onze 1200 mensen allemaal doetjes zijn, maar ze zijn wel schandalig behandeld", vindt de ex-doelwachter. 

"Gelukkig hebben die gasten dankzij onze overwinning (0-2, nvdr.) wel nog kunnen feestvieren met de spelers", besluit Van der Sar met een klein steekje naar de tegenstander. 

Mathias Vranckx

Champions League \\ Ajax \\ AEK Athene
 
 
Reacties.