Ijskoude douche: Genk geeft zekere overwinning én kwalificatie nog uit handen in Malmö

29 november 2018 22:50

Racing Genk heeft zijn plek in de knock-outfase nog niet helemaal verzekerd. Op het uur leek er bij 0-2 niets meer te kunnen mislopen, maar Malmö legde in drie dolle minuten toch nog de onverhoopte 2-2 vast. Het zal dus op de slotspeeldag tegen Sarpsborg moeten gebeuren...

Met een vroege kwalificatie op het spel kwam Genk in volle oorlogssterkte aan de aftrap: alle sterkhouders tekenden present, het enige verschil met de heenmatch was Paintsil in de plaats van Ndongala.

Kat-en-muisspel

Op die bewuste avond in de Luminus Arena was het al vrij duidelijk: Racing Genk in zijn huidige vorm is een paar maten te groot voor Malmö. Dat was voor het overgrote deel niet anders in Zweden.

Héél hoog druk zetten, dat was het plan van de thuisploeg, maar ze hadden al vrij snel door dat het niet zou pakken. De bal was simpelweg ongrijpbaar in een kat-en-muisspel. Twee vragen: hoe lang voor Malmö de pijp uit gaat en hoe lang voor Genk de openingstreffer maakt?

Het antwoord kwam er op slag van rust. Trossard mocht oprukken, speelde door de benen van zijn bewaker tot bij Pozuelo en die lobte héérlijk over doelman Dahlin. Ijzig kalm én meesterlijk. Vlak na de rust bediende de Genkse kapitein zelf Paintsil voor de 0-2. Boeken toe? Think again, pal.

Kantelpunt

Genk leek het eerste uur wel bijna alleen op het veld te staan, alsof het té makkelijk zou worden... Net dan sloeg Malmö terug. Op amper twee minuten tijd bogen Lewicki - héérlijke treffer in één tijd - en Antonsson de 0-2 om in 2-2. Als een emmer ijskoud water recht in het gezicht van de Genkies.

Het zorgde wel voor een open slotfase, waarin beide ploegen nog nadrukkelijk op zoek gingen naar de winning goal, maar die viel niet meer. Het bleef bij een onverhoopte 2-2.

Absoluut een gemiste kans voor Genk, want bij winst was de kwalificatie voor de 1/16de finales nu al binnen. Ze blijven wel op kop, maar door de 2-3 zege van Besiktas tegen Sarpsborg staan alle ploegen in groep I nu op één puntje van elkaar. Het belooft binnen twee weken nog een erg spannende ontknoping te worden...

Yannick Lambrecht

Europa League \\ KRC Genk \\ Malmö FF
 
 
Reacties.