Standard doet weer helemaal mee in Europa League na onwaarschijnlijke stunt tegen Sevilla

29 november 2018 22:54

Standard doet met nog één wedstrijd te gaan weer helemaal mee in de Europa League. De Rouches zorgde voor een fenomenale stunt door thuis Sevilla te kloppen. Moussa Djenepo was met een treffer halverwege de tweede helft dé held bij Standard.

Met een 6 op 12 was het voor Standard eigenlijk al van moeten in de laatste thuismatch van de groepsfase van de Europa League. Al was een thuiswedstrijd tegen Sevilla, de leider in La Liga, natuurlijk geen lachtertje. BIj de Spanjaarden begon scherpschutter André Silva wel op de bank. Een gemis, want echt overtuigen konden de bezoekers niet voor rust. 

In een weinig boeiende openingsfase kwam de eerste kans op naam van Emond, die opnieuw de voorkeur kreeg op Sa. De kopbal van de aanvaller ging echter een metertje naast. Sevilla eiste de bal op, maar het schot van Carcela ging aan de overkant voorlangs. 

Deklat brengt redding

Sevilla kon via Ben Yedder dan toch eens dreigen, maar ook Emond liet zich opnieuw gelden. Deze keer ging zijn kopbal een half metertje over. Net voor het uur toonde Sevilla waarom het voor Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid staat in de Spaanse competitie. Een mooie aanval kwam bij Vazquez terecht, maar de deklat bracht redding voor de Rouches. 

Standard kwam voor de pauze nooit echt meer in de problemen en kon met een verdiende 0-0 tussenstand richting kleedkamers. Invaller Marin, die de geblesseerde Mpoku kwam vervangen, zag op slag van rust zijn schot nog afgeblokt worden, terwijl een vrije trap van Banega op de rand van de zestien hoog over waaide.

Standard kwam ook goed uit de kleedkamers, al moest Emond zich toch even achter de oren krabben toen hij oog in oog met Vaclik zijn controle volledig de mist zag ingaan. Net als in de eerste 45 minuten moest Standard zeker niet onderdoen voor de nummer 1 uit Spanje. 

Sclessin ontploft

Op het uur zette Djenepo Sclessin zelfs in vuur en vlam. Eerst was er commotie omdat scheidsrechter Siebert geen penalty floot na handspel, maar Standard maakte van de verwarring gebruik om te scoren. Na een leuke één-twee verscheen Djenepo alleen voor doel en hij liet de bezoekende doelman kansloos, 1-0. De vreugde-explosie was enorm. 

Enkele minuten later zag het er helemaal slecht uit voor Sevilla. Invaller Sarabia plantte zijn studs op het scheenbeen van Djenepo. Sarabia had al geel en mocht vroegtijdig gaan douchen. Het werd een invalbeurt van korte duur. Sevilla moest in het laatste kwartier alles op alles zetten.

Ook topschutter André Silva werd in de strijd gegooid, maar Standard had de touwtjes in handen en Ochoa werd bovendien nauwelijks op de proef gesteld. De Rouches leken op weg naar een absolute stunt. 

Djenepo laat de 2-0 2x liggen

De klok telde af in het voordeel van Standard, dat via Djenepo - opnieuw hij - de beste kans op een nieuwe treffer kreeg. De aanvaller miste echter onbegrijpelijk op een prima inzet van een sterk ingevallen Marin.

Maar na een misverstand in de Sevilla-defensie knalde Djenepo een nog zelfs betere kans vanop enkele meters op de deklat. Die missers konden het feestje echter niet vergallen. Standard zorgde voor een stunt van formaat en doet met de slotspeeldag van de groepsfase nog mee voor kwalificatie. Het telt evenveel punten als Sevilla en heeft 3 punten minder dan leider Krasnodar. 

Bart Ver Elst

Europa League \\ Standard \\ Sevilla
 
 
Reacties.