Na de euforie volgt het realisme bij Preud'homme... "Zelfs met 12 punten niet zeker van kwalificatie"

30 november 2018 09:39

Met een 9 op 15 doet Standard nog volop mee voor kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League. Al was er ook het pijnlijke besef bij Michel Preud'homme dat 12 punten mogelijk niet voldoende zijn voor een ticket voor die volgende ronde.

De spelers van Standard waren in de wolken met de zege, maar de Rouches hadden gehoopt op puntenverlies van Krasnodar tegen Turkse hekkensluiter Akhisarspor. "Het spijtige was dat we niet meer konden scoren. Als we ons tegen Akhisarspor niet kwalificeren, zal ik terugdenken aan de kansen die we in Krasnodar hebben laten liggen", aldus Preud'homme. 

"We hebben thuis een 9 op 9 gepakt in deze Europa Leauge. Sommige ploegen hebben aan 10 of 11 punten voldoende om door te stoten, maar zelfs bij een zege in Turkije en met een totaal van 12 punten zijn we niet zeker van kwalificatie", baalt de Standard-coach. 

Pluim voor Djenepo

De held van de avond bij Standard was aanvaller Moussa Djenepo. De aanvaller scoorde, al liet hij na om de score nog op te drijven. "Met het plan dat ik vanavond had, was Djenepo erg nodig. Hij speelde in een rol die hij in het begin van het seizoen niet kende, maar hij doet het steeds beter. Ik had hem echt nodig", deelde Preud'homme een pluim uit aan de Malinees. 

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Standard \\ Sevilla
 
 
Reacties.