Standard-middenvelder in zijn nopjes na straffe stunt: "Dit was een referentiewedstrijd"

30 november 2018 17:47

Eén van de uitblinkers in de 1-0 stuntzege tegen Sevilla was ongetwijfeld Samuel Bastien. De Standard-middenvelder voerde zijn taken perfect uit en was natuurlijk tevreden met de zege.

De nummer 6 uit België die een verdiende zege boekte tegen de nummer 1 uit Spanje. Knap wat de Rouches donderdagavond verwezenlijkten. "Sevilla kloppen, dat is niet iedereen gegeven", vertelde Bastien na de wedstrijd. "Je kan wel zeggen dat dit een referentiewedstrijd was van ons. Ook al kenden we enkele moeilijke momenten."

Nochtans was het niet allemaal rozengeur en maneschijn in en rond Luik. Bij Standard beseffen ze maar al te goed dat kwalificatie niet eenvoudig wordt en dat zelfs 12 punten mogelijk niet volstaan voor de 1/32e finales. "Die 12 punten zijn mogelijk niet voldoende, maar we gaan gewoon naar Akhisarspor voor de zege", aldus Bastien. 

Geen vol Sclessin

 

Ondanks de mindere opkomst en minder dan 15.000 toeschouwers kregen de bezoekers uit Sevilla een warme ontvangst van het thuispubliek. "Sclessin stond in vuur en vlam, zonder dat het stadion zelfs uitverkocht was. Maar de supporters hebben ons zeker geholpen bij deze overwinning", benadrukte de middenvelder. 

Bart Ver Elst - Jordan Horwood

Europa League \\ Standard \\ Sevilla
 
 
Reacties.