? Chelsea weet weer wat winnen is, Arsenal maakt er doelpuntenfestival van tegen Tottenham en Origi doet het voor Liverpool

02 december 2018 19:32

In de Premier League was het een Super Sunday zonder weerga. En dat had zo zijn gevolgen, ook voor enkele Belgen.

Arsenal en Tottenham maakten er een doelpuntenfestijn van in het Emirates Stadium. Dier en Kane hadden een vroege voorsprong van Aubameyang ongedaan gemaakt voor een 1-2 voorsprong voor The Spurs bij de koffie, maar na de koffie ging het snel.

Uiteindelijk werd het 4-2 voor de thuisploeg, die zo dus naast Tottenham komen in de stand op een gedeeld vierde sttek. Bij Liverpool was Divock Origi de matchwinnaar.

Chelsea won ook

Na het eerste competitieverlies vorige week op Tottenham was Chelsea gebrand op een zege. Kind van de rekening moest Fulham worden waar oude bekenden Odoi en Mitrovic in de basiself verschenen.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg want na amper vier minuten was de openingstreffer van Pedro al een feit. De Spanjaard bleef ijzig koel oog in oog met doelman Rico.

Het was Chelsea die de forcing voerde daarna, maar de thuisploeg vergat zijn mogelijkheden te concretiseren in de eerste helft. In de tweede helft had Fulham enkele wenkende kansen, maar doelman Kepa stond pal. Het was uiteindelijk invaller Loftus-Cheek die voor de geruststellende 2-0 tekende acht minuten voor tijd, op aangeven van Eden Hazard.