? Eredivisie: Feyenoord haalt rode stift door perfect rapport PSV, pletwals Ajax dendert genadeloos verder

02 december 2018 16:51

PSV kon in aanloop naar de topper tegen Feyenoord wel erg mooie cijfers voorleggen: dertien zeges op dertien wedstrijden. Ondanks de troosteloze uitschakeling in de Champions League zakte de fiere leider uit de Eredivisie toch met vertrouwen af naar De Kuip.

Al bij de rust stond de lampenclub al 2-0 in het krijt. Het waren Nicolai Jørgensen en Sam Larsson die op het scorebord stonden bij de thuisploeg. Na de rust zorgde Steven Bergwijn nog voor de aansluitingstreffer een kwartier voor het einde, maar meer zat er niet in voor de troepen van Van Bronckhorst.

Door de uitschuiver van PSV was het uitkijken naar het resultaat van de eeuwige rivaal Ajax. De Amsterdammers blonken van vertrouwen na de overwinning op het veld van AEK Athene in de Champions League en de bijbehorende kwalificatie voor de volgende ronde. 

Ajax nam het op tegen Ado Den Haag, het nummer dertien uit de Eredivisie. De Hagenaars trokken hoogstwaarschijnlijk met de daver op het lijf naar De Arena want Ajax haalde op de twee vorige speeldagen al NAC Breda en Excelsior door de gehaktmolen. 

Ook Ado Den Haag was een vogel voor de kat. Het werd 5-1 voor de thuisploeg. Neres,Tagliafico, de Ligt, van de Beek en Dolberg haalden de trekken over. In de stand naderen de Amsterdammers nu tot op twee punten van leider PSV. 

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Clint Vens

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ PSV
 
 
Reacties.