Mourinho zoekt "dolle honden" in zijn ploeg en geeft één speler in het bijzonder ervan langs

02 december 2018 11:25

Manchester United blijft maar in het sukkelstraatje zitten. Gisteren haalden ze wel nog een 2-0-achterstand op naar 2-2, maar dat gebeurde wel tegen Southampton, een degradatiekandidaat. José Mourinho spaarde achteraf zijn spelers niet.

Mourinho zocht de schuld niet bij zichzelf of de tactiek die hij zijn spelers meegaf. "Het systeem waarmee we spelen, maakt niet veel uit. Dit heeft te maken met het karakter van mijn spelers. Met alle respect, maar ik heb veel te weinig dolle honden in deze groep. Spelers die in de bal bijten en heel de tijd druk zetten. Dat is de spirit die we nodig hebben."

En één speler in het bijzonder kreeg ervan langs, al noemde hij de naam van Paul Pogba niet. Het was vrij duidelijk. "Als spelers niet begrijpen dat simpel vaak geniaal is, is het moeilijk om voor continuïteit te zorgen."

"Zeker in bepaalde zones van het veld blijven sommige spelers het te ingewikkeld maken. We verloren zoveel ballen op het middenveld. Er was geen goede aanvoer naar de spitsen. Dan wordt het moeilijk." 

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United \\ Southampton
 
 
Reacties.