Getuige vertelt onwaarschijnlijk verhaal: hoe beenbreuk onrechtstreeks gevolg was van agressieve houding van trainer


Foto: © photonews 02 december 2018 08:23

We schrijven 27 februari 2010. Mede dankzij een treffer van Thomas Vermaelen gaat Arsenal met 1-3 winnen op het veld van Stoke. Niemand die daar om maalt, want het verhaal van die dag is de beenbreuk voor Aaron Ramsey. Die kwam er blijkbaar niet zomaar.

De man van de overtreding was Ryan Shawcross, maar hij was volgens toenmalig Stoke-speler Dave Kitson niet de enige schuldige. In The Sun doet Kitson uit de doeken hoe Tony Pulis, toen trainer van Stoke City, de ploeg helemaal had opgenaaid.

Pulis had er alles voor over om tegen Arsenal te winnen - Dave Kitson

"Tony Pulis verachtte Arsenal-manager Arsène Wenger", verklapt Kitson. "Pulis had er echt alles voor over om tegen Arsenal te winnen, hij leek bijna wanhopig. Trainers vragen elke week wel om hard te zijn in de duels, maar toen was het anders. Pulis stuurde er zo fel op aan dat het bloed van de spelers tijdens de week al begon te koken."

En dan brak de wedstrijddag aan. "Ik herinner me de teambespreking van voor de match nog perfect. Pulis schreeuwde als een gek. De adrenaline nam het over van het gezond verstand. De ploeg kwam compleet opgenaaid het veld op en dat kostte Ramsey uiteindelijk een jaar van zijn carrière."

Premier League \\ Tottenham \\ Arsenal \\ West Bromwich \\ Reading \\ Stoke City
 
 
 
Reacties.