? Terreinbestorming bij viering winning goal komt Klopp duur te staan

03 december 2018 18:18

Dat Liverpool-coach Jürgen Klopp bezeten is door het spelletje voetbal, dat is al langer dan vandaag duidelijk. Maar zijn viering naar aanleiding van Origi's last-minute goal in de Merseyside-derby tegen Everton, dat sloeg alle verbeelding. Al blijft die actie niet zonder gevolgen.

Klopp wordt namelijk vervolgd voor het betreden van het speelveld. Nadat Rode Duivel Divock Origi de bal in de 95ste minuut binnenkopte, na een serieuze flater van Everton-doelman Pickford, wist de Duitser met zijn vreugde geen blijf. De extravagante trainer besloot dan maar het veld op te rennen om doelman Alisson Becker in de armen te vliegen. 

Het was niet mijn bedoeling om onrespectvol te zijn richting Silva - Jürgen Klopp

Wangedrag

Dat ontging het alziend oog van de FA natuurlijk niet. Football Association noemt de escapade van Klopp in zijn mededeling officieus 'wangedrag'. Klopp heeft zich tegenover Everton-coach Marco Silva wel al geëxcuseerd voor zijn uitbarsting. "Het was niet mijn bedoeling om onrespectvol te zijn richting hem, maar ik kon mezelf niet tegenhouden. Voor ik het goed en wel besefte, stond ik al bij Alisson", aldus Klopp.

Zijn tegenpool Marco Silva heeft het incident niet echt goed gezien. "Ik kan niet zeggen dat het onrespectvol was, want ik heb het niet gezien. Eens ik de beelden heb gezien, kan ik hier uitsluitsel over geven", bleef de Portugees op de vlakte.  

Jürgen Klopp heeft tot zes december 18 uur om te reageren op de aanklacht. 

Premier League \\ Liverpool FC \\ Everton
 
 
 
Reacties.