Aalst heeft een nieuwe trainer: "Volgend jaar meespelen voor promotie"

03 december 2018 15:36

Zondagavond na de wedstrijd tegen THES Sport kwam Eendracht Aalst tot een overeenkomst met Yves Van Borm (51) om de nieuwe T1 te worden. Hij tekent een contract tot eind dit seizoen, met een optie op een verlengd verblijf.

Van Borm leidt vanavond zijn eerste training. "Het is een grote eer om voor deze ambitieuze traditieclub te mogen werken. Het komt snel na mijn periode bij Knokke maar dat heeft voordelen want ik ken de reeks goed", zegt de nieuwe trainer op de clubmedia.

"Dat zal ook één van de redenen zijn waarom de club naar mij gekomen is. We moeten zien dat we met Aalst dit seizoen niet in de problemen geraken. De komende wedstrijden tegen Club Luik (uit) en KSK Heist (thuis) zijn daarom belangrijk. Volgend seizoen wil ik graag meespelen voor promotie. Daar ligt de uitdaging."

Filosofie

Vab Borm werd bij Knokke ontslagen na drie opeenvolgende titels. "Zoals elke coach zal ik nieuwe accenten leggen om de ploeg te verbeteren. Ik wil niet speculeren op de nul maar op doelpunten jagen. En als het kan met attractief voetbal. Het zijn de spelers die het systeem bepalen. Binnen enkele weken zal ik zicht hebben op de kwaliteiten en gebreken. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en de mindere zaken proberen te verdoezelen."

Johan Walckiers

Eendracht Aalst
 
 
Reacties.