Voor het eerst sinds 2006 geen Messi op het podium, Severeyns weet waarom: "Argentinië is zijn probleem"

04 december 2018 18:26

De strijd om de Gouden Bal was er jarenlang één tussen een Argentijns wonderkind en een Portugees trainingsbeest. Die eerste stond maandag voor het eerst sinds 2006 niet op het podium. Hoe dat komt, vroegen we aan goalgetter op rust Cisse Severeyns.

De Spaanse titel stak hij wel op zak met Barcelona, maar in de Champions League (kwartfinale) en vooral op het WK (achtste finale) stelde Lionel Messi toch wat teleur, zeker naar zijn goddelijke normen.

Vooral het WK speelde hem parten in zijn teleurstellende vijfde plaats bij de Ballon d’Or vindt voormalige spits van de Rode Duivels Cisse Severeyns. “In Rusland blonk hij maar in één match uit, voor de rest was het voor hem een tegenvallend WK”, aldus Severeyns.

Portugal - Spanje was eigenlijk meer Ronaldo tegen Spanje

De top vier van de Gouden Bal speelde wel een uitstekend WK. “Portugal – Spanje was eigenlijk meer Ronaldo tegen Spanje. Modric had een boerenjaar bij Real en verraste vriend en vijand met de zilveren WK-medaille. En natuurlijk moest er ook een WK-winnaar, Griezmann in dit geval, in de top drie staan.”

“Messi won de afgelopen zes jaar maar één Gouden Bal. De oorzaak daarvan is Argentinië. Prijzen pakken lukt maar niet voor dat land. Denk maar aan de WK-finale tegen Duitsland in 2014. Maar Messi is nog niet over zijn top. Hij is er 31 en kan nog wel enkele jaren mee. De top 3 of opnieuw een overwinning is dus zeker niet uitgesloten.”

WK-winnaar Griezmann won de Europa League met Atlético en vroeg zich na de uitreiking af wat hij nog meer moet doen om de Gouden Bal in de wacht te slepen. “Piepjong is hij al niet meer (27 jaar, nvdr), maar als je zoals hem eenmaal bij de wereldtop zit, val je daar niet plots uit. In hem zie ik wel een toekomstig winnaar.”

Hannes Van Gael

Barcelona \\ Atlético Madrid \\ Argentinië
 
 
Reacties.