Bestuur Mandel United ziet waterkans tegen STVV: "Niet met knikkende knieën" en "Genieten van het moment"

05 december 2018 15:03

Vanavond om 20u30 staat STVV - Mandel United op het programma in de Croky Cup. De voorzitter van het dagelijks bestuur en de sportief verantwoordelijke van Mandel United hopen stiekem op een tweede stunt na de overwinning tegen Waasland-Beveren. Al wordt dat geen eitje.

Mandel United, een fusie die tot stand kwam tussen de teams van Izegem en Ingelmunster. De West-Vlamingen leven op een roze wolk na de bekeroverwinning tegen Waasland-Beveren. De club uit de tweede amateurklasse is periodekampioen en staat nog steeds aan de leiding in de competitie. Alles loopt goed. Toch heeft Jan Herreman, de voorzitter van het dagelijks bestuur van Mandel, niet al te veel hoop op een goede afloop voor zijn ploeg. 

"We gaan zonder grote verwachtingen naar STVV en gewoon genieten van het moment. We bestaan ook nog maar twee jaar. In principe maken we dus weinig kans. We komen maar uit tweede amateurklasse hé, dat mag je niet vergeten", verwittigt Herreman. De West-Vlaming roept ook op tot realisme. STVV is de verrassing van eerste klasse op dit moment. We gaan er ons niet zomaar bij neerleggen, maar we zien wel."

3 uur

Als het sprookje mits een overwinning nog een ronde verder gaat, zou Herreman wel graag een ploeg loten wiens thuisbasis iets dichter ligt dan Sint-Truiden. "Geef me in het vervolg maar een Oost -of West-Vlaamse club. Nu zijn we 2,5 à 3 uur onderweg met de bus, dat is pittig op een doordeweekse woensdag. Kinderen hebben examens, ouders moeten donderdagochtend werken. Als we winnen, overnachten we misschien wel in Sint-Truiden", lacht de voorzitter van het dagelijks bestuur.

Patrick Rotsaert, sportief raadgever van de A-kern, en vroeger actief als sportief -en teammanager bij Cercle Brugge, hoopt dan weer op topclub AA Gent. Dat is een once-in-a-lifetime experience die financieel ook zijn inslag zal hebben." 

Goas geven

Al heeft Mandel United ook serieuze troeven waarvoor Sint-Truiden op hun hoede zal moeten zijn. "Onze spreuk is onze absolute sterkte. Een West-Vlaams gezegde: goas geven! Schrik hebben we zeker niet! We zijn een goed geheel."

Daar is Patrick Rotsaert het volledig mee eens. "We hebben zelfs een aantal spelers met ervaring in eerste klasse in onze ploeg, weliswaar tot de beloften. Zo speelden Michiel Clyncke, Daan Debouver en Bram Leroy in het verleden voor Club Brugge. Ook voor onze topschutter Coppin zullen de Truienaren moeten opletten."

Ten slotte noemt Rotsaert nog één naam: De Oliveira. "De Braziliaan speelde al voor Cercle Brugge en Deinze en heeft bakken ervaring op nationaal niveau." Geel en blauw weet zo wat hen te wachten staat. Omstreeks half 11 vanavond weten we meer.

Mathias Vranckx

Beker van België \\ STVV \\ Mandel United
 
 
Reacties.