Leider in 1B ontvangt staartploeg uit 1A in beker

05 december 2018 11:00

KV Mechelen gaat dit seizoen volop voor promotie en Lokeren wil kost wat kost de degradatie afwenden. Beide ploegen geven de competitie prioriteit, maar zullen de onderlinge bekerwedstrijd zeker niet zomaar prijsgeven. Er moeten dus alvast geen B-teams aan de aftrap verwacht worden.

KV Mechelen is altijd een team geweest dat zich graag profileert als bekerploeg. In de vorige ronde schakelde het verdiend Antwerp uit, een resultaat dat kan tellen. Er mag dus zeker gedroomd worden van de kwartfinales, maar dan moet wel hetzelfde niveau gehaald worden. Na twee gelijke spelen op rij loopt het een tikje minder dan in de eerste periode.

Daar tegenover staat de bekerwinnaar uit 2012 en 2014. Van een prijs winnen liggen ze in Lokeren niet meteen wakker. Wel zullen ze elke kans om vertrouwen op te doen, zeker willen grijpen. In de vorige wedstrijd gaven de troepen van Trond Sollied een overwinning weg tegen de buren uit Gent, maar de prestatie op zich kan wel een positieve boost geven.

Selectienieuws

KV Mechelen stelt het zonder Corryn en Berrier. Bij Lokeren is er een langere lijst aan afwezigen. Verhulst, Filipovic, Mujangi Bia, De Ridder, Van Moerzeke en Mpati zijn er niet bij. Uitkijken wie er als overwinnaar uit dit bekertreffen komt. Voor beide ploegen is dit immers een haalbare, maar evenzeer moeilijke klip om te omzeilen.

Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.