Marc Brys niet verrast door sterke amateurs: "Na die goal dacht iedereen dat het binnen was. En dan krijg je problemen"

05 december 2018 22:59

Een vrijgeleide naar de kwartfinales kreeg STVV absoluut niet tegen de amateurs van Mandel United. STVV moest knokken tot de slotseconden, maar won toch met 3-2. "Chapeau voor mijn collega en zijn team", reageerde Marc Brys.

Brys had de beelden van Mandel United na de stunt tegen Waasland-Beveren duidelijk goed bestudeerd, want roteren deed de STVV-coach niet. "Ze verdienden de zege tegen Waasland-Beveren. Bovendien deden ze dat erg snedig en met goed voetbal", analyseerde Brys na de match. "Chapeau voor mijn collega: dit was een fris en erg gedreven efltal."

Brys vatte de match tegen de leider in 2e amateur dus niet makkelijk op. "Het was toch nodig om de spelers met de voetjes op de grond te zetten na de zege op Antwerp. We speelden goed, maar hoe langer het duurt voor je kan scoren, hoe moeilijker het wordt. Dat is bekervoetbal. Uiteindelijk viel die goal toch en toen dacht iedereen dat het binnen was. En dan krijg je problemen", prikte Brys naar zijn spelers. 

'Focus op Standard'

"De tegengoal was eigenlijk terecht, ondanks een oerdomme fout in de zestien. Maar dan hebben we het geluk dat we snel tot 2-1 en 3-1 kwamen. We kregen daarna zelfs nog een vermijdbare goal tegen. We hadden de match in de eerste helft gewoon sneller in zijn plooi moeten leggen", concludeerde Brys. 

Een voorkeur voor de kwartfinales heeft de Antwerpse oefenmeester niet. "Er zijn al enkele grote ploegen uitgeschakeld, maar er blijven nog enkele kleppers over. We zullen alles wedstrijd per wedstrijd moeten bekijken, net zoals in de competitie. Maar laat ons nu maar eerste de focus op Standard leggen."

Bart Ver Elst

Beker van België \\ STVV \\ Mandel United
 
 
Reacties.