Verdedigers zetten scheve situatie recht en trappen veredeld B-elftal Genk naar kwartfinales van de beker


Foto: © photonews 05 december 2018 22:37

Philippe Clement heeft een ijzersterke kern. Zelfs na vijf van zijn sterkste spelers te wisselen, kon Genk zijn voet naast de basiself van Charleroi zetten. En meer zelfs: winnen en doorgaan richting kwartfinales van de beker.

Philippe Clement gaf zijn sterkhouders een dagje vrij. Pozuelo, Berge, Samatta, Trossard en Uronen mochten allemaal op de bank gaan zitten. Zoals verwacht kregen Gano, Heynen en Seck een basisplaats. Felice Mazzu wou van rust helemaal niks weten en zette gewoon zijn sterkste elf.

Potig

Veel sfeer op Mambourg en twee teams die ervoor wilden gaan, elk op hun eigen manier. Genk speelde weer op balbezit, niet zoals zondag op Anderlecht. Charleroi rekende op de counter en daarbij viel vooral de bedrijvige Henen op. Gano had een paar goeie kopbalkansen en Paintsil stuitte al vroeg op Penneteau.

Tien minuten voor rust leek het alsof Henen een goeie counter verprutste, maar hij kreeg de bal nog wel voor. Nastic werkte weg, maar redelijk knullig in de voeten van Gholizadeh, die Vukovic mocht fusilleren: 1-0. Pijnlijk dat Genk met zijn open manier van spelen weer in het mes liep. Maar Charleroi hield hen - op potige manier - weg bij Penneteau.

Wraak

En dan kwam de wraak van Sébastien Dewaest. Sinds zijn vertrek bij Charleroi wordt hij elke keer op de korrel genomen, maar deze keer was het nog wat erger. Uitgefloten, uitgejouwd door de fans die hem ooit bewierookten. Maar toen een hoekschop niet weggeraakte, ramde de verdediger de bal gewoon in de winkelhaak: 1-1. En of hij vierde... 

En het waren de verdedigers die deze keer voor de goals zorgden. Een kwartier voor tijd lanceerde Uronen zijn maatje van aan de overkant, Maehle. Die zette een één-twee op met Ndongala en deed dan zelf de rest van het werk. De perfecte counter! Heerlijk gedaan... En Gano maakte er nog heel mooi 1-3 van in de toegevoegde tijd.

Clement heeft luxe en hij weet het. De helft van zijn ploeg wisselen, de helft die meestal het verschil maakt en toch nog winnen. Charleroi heeft de kansen gehad, maar liet ze liggen.

Beker van België \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.