Jonge Duivels U17 en U19 kennen hun tegenstanders op weg naar het EK

06 december 2018 14:00

Donderdagmiddag werd er geloot voor de kwalificatiegroepen van het EK 2020 voor spelers onder 17 en onder 19 jaar. Daarnaast kennen de spelers U19 ook hun tegenstanders in de elitegroep, dat is de laatste kwalificatieronde voor het EK in 2019.

Beginnen doen we met de jongste ploeg. De Belgische nationale ploeg U17 moet tussen 9 en 15 oktober drie kwalificatiewedstijden afwerken tegen Macedonië, Liechtenstein en gastland Polen.

In deze groep mag kwalificatie geen probleem vormen, want de beste twee van elke poule en de vier beste derdes stoten door naar de eliteronde. Daarvan zijn er acht.

De achtgroepswinnaars in die eliteronde en de zeven beste tweedes stoten door naar de finales in Estland in mei 2020. Dat land is automatisch geplaatst voor het eindtoernooi. Er is dus nog een lange weg te gaan voor onze Jonge Duivels.

U19

Dat geldt ook voor de U19, al hebben zij een voordeel. Zij werken tussen 13 en 19 november hun eerste kwalificatieronde af in eigen land. Tegenstanders van dienst zijn Griekenland, IJsland en Albanië.

Dezelfde regels als bij de U17 gelden om door te stoten naar de elitefase in de lente van 2020. Maar vanuit die elitefase stoten alleen maar de zeven groepswinnaars door. Samen met gastland Noord-Ierland strijden ze in juli 2020 om het Europees kampioenschap.

Ten slotte kenne de U19 ook hun tegenstanders voor de eliteronde in aanloop naar het EK in 2019. Daarin moeten de troepen van Jacky Mathijssen het tussen 20 en 26 maart opnemen tegen Servië, Oekraïne en gastland Italië.

België \\ België
 
 
 
Reacties.