STVV bibbert even: "Niemand heeft Mandel onderschat, maar dit was gewoon een moeilijke match"

06 december 2018 07:07

Mandel United, de leider in 2e amateur, maakte het STVV knap lastig in de 1/8e finales van de Beker van België. De Kanaries konden na een 3-2 zege en een spannend slot toch doorstoten. "De kwalificatie is het belangrijkste", zei doelpuntenmaker Casper De Norre.

De Norre zette STVV op het uur op voorsprong, maar Mandel United vocht nog terug en legde de Limburgers het vuur aan de schenen. "Ik denk dat niemand Mandel onderschat heeft, maar dit is gewoon een moeilijke match om te spelen", aldus De Norre. "Je speelt tegen een ploeg die inzakt en niks te verliezen heeft."

"Wij moeten het spel maken en dat doen we niet zoveel in de competitie. Dan moet je geduldig blijven en die ruimtes zoeken. En dan speel je wel eens te overhaast", aldus de linksachter. "Na die 3-1 dachten we dat de match gespeeld was, maar het werd dan toch nog even spannend. Het belangrijkste is die kwalificatie."

Meer vrijheid van de coach

Over zijn eigen prestatie was De Norre ook tevreden, al is hij nog niet helemaal 100%. "Van de coach krijg ik meer vrijheid om te infiltreren in de zestien van de tegenploeg. Als ik van buiten kom, is het voor een verdediger moeilijk om te kiezen of hij mij volgt of niet."

"Zelf speel ik ook nog altijd met tape. Nu heb ik iets minder rust gehad dan normaal en dan krijg ik meer last."

Bart Ver Elst

Beker van België \\ STVV \\ Mandel United
 
 
Reacties.