Klopp is zijn artistieke zelve: "Ze speelden bowling"

06 december 2018 19:58

De expressie op de foto is waarschijnlijk dezelfde als die van Liverpool-trainer Klopp gisteren (5 december, nvdr.) tegen Burnley. De Duitser had het na de 1-3 winst voor The Reds erg moeilijk met het agressieve spel van de ploeg van Steven Defour.

Klopp doelt vooral op een voorval waarbij zijn speler Joe Gomez betrokken was. De Engelse verdediger moest in de eerste helft al naar de kant gehaald worden nadat hij een tackle van Ben Mee te verwerken had gekregen. "Zulke slidings op een nat oppervlak zijn levensgevaarlijk. Het leek soms wel alsof ze bowling speelden", vindt de Liverpool-coach.

Klopp vond dan ook dat de scheidsrechter er al eerder iets van had moeten zeggen. "Nu is enkel Gomez geblesseerd, maar het aantal blessures had met wat ongeluk nog serieus kunnen oplopen", volgens de oefenmeester. 

Dyche

Sean Dyche, T1 van Burnley, kon Klopp niet volledig volgen. "We moeten wel een gezonde mate van agressiviteit aan de dag brengen. Die jongens laten zich ook niet doen. Wij moesten koste wat het kost de bal winnen en onze voet naast Liverpool proberen te zetten. Niet enkel met goede tackles, maar ook met goed spel." Dyche vindt dat zijn ploeg daar vrij goed in geslaagd is. Al moeten ze het wel met nul punten stellen deze keer.

Mathias Vranckx

Premier League \\ Liverpool FC \\ Burnley
 
 
Reacties.