Begeleider RSCA-spelers: "Vanden Borre heeft bijna het maximum uit zijn carrière gehaald"

06 december 2018 12:30

Anthony Vanden Borre werd omschreven als onhandelbaar of iemand die boven zijn stand leeft. Al is niet iedereen het daar mee eens. Jean-François Lenvain begeleidde in het verleden spelers als Mbokani, Mbemba, Cyriac en Vanden Borre bij Anderlecht en heeft enkele verrassende uitspraken klaar.

"Veel mensen zeggen dat de carrière van Anthony een verspilling van talent is. Ik zou het willen omdraaien: rekening houdend met alle parameters heeft hij bijna het maximale uit zijn carrière gehaald.' Zo opent de vertrouwenspersoon van de ex-Anderlechtspelers bij Sport/Voetbalmagazine

Vanden Borre had volgens Lenvain maar één kink in de kabel. Hij kon z'n eigen emoties niet de baas. Daardoor botste de ex-Rode Duivel meer dan regelmatig tegen een betonnen muur op. Maar toch zijn er ook hoogtepunten. "Anthony aan een WK-selectie helpen is het mooiste voetbalverhaal dat ik geschreven heb. Wie kan zeggen dat hij in een tijdsbestek van zes maanden van werkloze voetballer is opgeklommen tot international op een WK?"

Terras

Daar heeft Lenvain een punt, niet veel collega-voetballers doen dat Vanden Borre na, maar de relatie tussen beiden viel voor het grootste deel toch ongezond te noemen. Voor zijn comeback bij Anderlecht waren er dagen dat hij de deur niet wilde opendoen terwijl we een afspraak hadden om te trainen. Ik belde dan aan bij zijn buur en ging via het terras bij VDB binnen."

Van één ding heeft de hulpcoach wel spijt: "Tijdens zijn piekmoment heb ik hem overtuigd dat hij de aanvoerdersband zou krijgen en dat hij een clubicoon van Anderlecht zou worden. Later ben ik gaan beseffen dat verhalen met een happy end niet bestaan in het voetbal", besluit Lenvain teneergeslagen.

Mathias Vranckx

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ FC Porto
 
 
Reacties.