Amateurs van Mandel United mochten even dromen van nieuwe stunt: "Natuurlijk zijn we ontgoocheld"

06 december 2018 05:45

Mandel United kan het bekeravontuur met opgeheven hoofd verlaten. De West-Vlamingen zorgden na de stunt op het veld van Waasland-Beveren bijna voor een nieuwe stunt op het veld van STVV.

Mandel United bezorgde STVV kopzorgen. 10 minuten voor tijd lukte Rodrigo vanop de stip zowaar voor de 1-1, maar in het slot ging de ploeg van Lieven Gevaert toch ten onder. "We moesten het opnemen tegen een erg goed voetballende ploeg", vertelde de coach van de West-Vlaamse fusieclub. "We hebben geprobeerd om zo georganiseerd mogelijk te spelen."

Mandel liet STVV de bal, maar kon af en toe wel prikken. "In balbezit hebben we in de eerste helft veel te weinig gebracht", wist Gevaert. "Maar je weet dat je vooral in balverlies moet denken tegen een ploeg zoals STVV. Dat deden we dan wel weer goed."

"Jammer dat je dan zo snel die 2-1 slikt" - Lieven Gevaert

"De ruststand was al bij al niet onverdiend", vond Gevaert. "Na de pauze kregen we die tegengoal, maar in het laatste kwartier hebben we toch vrank en vrij gevoetbald. Jammer dat je dan zo snel die 2-1 slikt. We hebben daarna nog eens mentale weerbaarheid getoond, maar jammer genoeg is het daarbij gebleven."

De ontgoocheling was desondanks groot. "Als je zo dicht bij een gelijkspel bent... Dan moet je ontgoocheld zijn als coach. En dat zie ik ook bij mijn spelers, want ik verwacht niet te veel lachende gezichten."

Bart Ver Elst

Beker van België \\ STVV \\ Mandel United
 
 
Reacties.