Ervaren STVV-verdediger mag na 10 weken nog eens opdraven: "Het deed deugd om 90 minuten te spelen"

06 december 2018 17:25

Bij STVV stonden er woensdagavond slechts twee nieuwe namen in de ploeg in vergelijking met de 1-3 zege op het veld van Antwerp. Steven De Petter kreeg een plekje in het middenveld, terwijl Sascha Kotysch voor het eerst sinds eind september nog eens in de basis stond.

Kotysch komt de laatste weken weinig aan spelen toe. "Het was zeker niet gemakkelijk", vertelde de Duitse verderdiger. "Persoonlijk kom ik uit een iets mindere periode. Het deed dus deugd om nog eens 90 minuten te spelen. Maar de ploeg draait goed, dus ik probeer de ploeg te steunen en zo mijn bijdrage te leveren."

De Kanaries kregen van een verdienstelijk Mandel United geen vrijgeleide naar de kwartfinales. "Jammer dat we de nul niet konden houden", aldus Kotysch. "We hadden de wedstrijd in handen en waren baas. In de eerste helft was er weinig diepgang in ons spel, maar dan kwam die 1-0 toch in de tweede helft. Maar dan vergeten we het af te maken en maken we de verkeerde keuzes."

Als grote ploeg kan je alleen maar verliezen"

"Plots staat het dan uit het niets 1-1. Gelukkig konden we nog tegenscoren, maar het bleef toch heet tot op het einde", zegt de verdediger. "Een beker heeft zijn eigen regels en daarin is alles mogelijk. Mandel heeft ons het leven moeiljk gemaakt. In de vorige ronde hadden ze al bewezen dat ze konden stunten tegen een club uit 1A", doelt hij op de zege van Mandel op het veld van Waasland-Beveren. 

"Voor de meeste spelers is dit hun match van het jaar. Als grote ploeg kan je alleen maar verliezen. Ze hebben veel vertrouwen, dan kan je die wedstrijd lekker aanvatten", 

Bart Ver Elst

Beker van België \\ STVV \\ Mandel United
 
 
Reacties.