Beukt STVV de poort naar halve finalez open? "Lang geleden al eens kwartfinale gespeeld, maar dat was nog met Brepoels"

06 december 2018 20:54

In de kwartfinales van de Croky Cup moet STVV het thuis opnemen tegen AA Gent, ongetwijfeld dé topaffiche bij de laatste 8 teams. "Dit jaar is een unieke kans om ver door te stoten", besefte Sascha Kotysch net voor de loting.

6 jaar geleden stond Kotysch met Sint-Truiden al eens in de kwartfinales van de beker. Toen was KV Kortrijk over twee wedstrijden te sterk. Het werd in Haspengouw 0-0, maar Kortrijk won thuis met 1-0. "Ik stond heel lang geleden al eens in de kwartfinales, maar dat was nog met Guido Brepoels", herinnert Kotysch zich. "Lang geleden al. Helaas ben ik nooit verder geraakt."

Dit jaar kan het wel, al moet STVV thuis wel voorbij AA Gent. "Natuurlijk is dit een kans", zei de Duitse verdediger nog voor de loting bepaald was. "Dit jaar is een unieke kans om ver te komen in de beker. Nu zijn het nog 2 wedstrijden tot de finale."

Een voorkeur had Kotysch dan ook niet voor de loting. "Als je de beker wilt winnen, moet je toch tegen elke ploeg winnen."

'Thuis spelen'

Voor doelpuntenmaker Casper De Norre maakte het niet veel uit wie er geloot werd. "Ik wil vooral liefst thuis spelen", zag hij zijn wens uitkomen. "Dat is het belangrijkste. Al zou een topploeg vermijden natuurlijk goed zijn. Maar het is niet dat ik een voorkeur heb." 

De tweede wens van De Norre werd dus niet ingewilligd, want met Gent kwam op papier de tweede moeilijke ploeg uit de trommel. 

Bart Ver Elst

Beker van België \\ STVV \\ Mandel United
 
 
Reacties.