Juventus en vooral AS Roma lonken naar Rode Duivel

06 december 2018 21:15

Monaco verloor afgelopen weekend nog maar eens, deze keer met 1-2 tegen Montpellier. Dat het team van Henry ziek is, weten we al een tijdje. Tielemans tekende voor het enige thuisdoelpunt. Ondanks het zwakke niveau van de ploeg in het algemeen, is er interesse voor de Belgische middenvelder.

Vele criticasters geloofden niet in Youri Tielemans toen de jonge Belg van Anderlecht naar Monaco trok. Ondertussen staat de Rode Duivel er vast in de ploeg en is hij zelf een van de leiders geworden, samen met oude rot Falcao. Afgelopen weekend zette de Brusselaar de Monegasken nog op voorsprong tegen Montpellier. Maar twee late doelpunten van Laborde en Skuletic wisten de 1-0 uiteindelijk nog van het bord, waardoor Tielemans en co weer met nul punten achterbleven. 

De Rossi

Al is het niet allemaal kommer en kwel voor Tielemans. Juventus en in grotere mate AS Roma zijn volgens Calciomercato serieus geïnteresseerd in zijn diensten. Het nummer 8 van de Belgische nationale ploeg zou op lange termijn Daniele De Rossi moeten vervangen, aangezien de Italiaan er met de jaren blessuregevoeliger op wordt. 

Monchi, de sportieve chef van Roma, heeft natuurlijk ook nog andere namen op zijn lijstje staan. En dat zijn geen onbekenden. Razvan Marin (Standard), Donny van de Beek (Ajax) en Pablo Rosario (PSV Eindhoven) maken ook kans, maar niet zoveel als Tielemans, want de nog jonge Belg is de enige van het pak wiens wintertransfer zeer realistisch is. Zeker t.o.v. de twee laatsten, die strijden om de titel in de Eredivisie. Dat is beter dan in Frankrijk tegen de degradatie spelen.

25 miljoen euro

De prijs voor Tielemans, dat is iets anders. Het Russische clubbestuur in het Prinsdom wil graag zoveel mogelijk van de 25 miljoen euro die het aan Anderlecht gaf terugkrijgen, maar het valt af te wachten of dit ook effectief gebeurt. 

Mathias Vranckx

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ Ajax \\ Standard \\ Monaco
 
 
Reacties.