? De Europese topclubs staan in de rij voor de nieuwe kroonprins van het Nederlandse voetbal: "Ik vind 75 miljoen euro ook heel veel geld"

09 december 2018 18:28

Het Nederlandse voetbal zit weer terug in de lift, zo lijkt het. Ajax stoot door in de Champions League en Nederland kwalificeerde zich in een loodzware poule voor de finale van de Final Four van de Nations League. De opmars valt grotendeels te verklaren door de ontbolstering van enkele rastalenten.

Bij Ajax lopen er twee goudhaantjes rond die op hun 19 en 21 jaar al steunpilaren zijn van Ajax én de Nederlandse nationale ploeg. We hebben het natuurlijk over Matthijs De Ligt en Frenkie De Jong. Vooral voor laatstgenoemde gaat het recentelijk hard op de transfermarkt. De jonge middenvelder wordt in verband gebracht met zowat de voltallige Europese elite. 

Pittig prijskaartje

Maar dan zullen die toch hun spaarvarkentje moeten openbreken, Ajax vraagt namelijk stevig door: "Ikzelf heb niet zoveel aan die 75 miljoen, dat is tussen Ajax en die clubs. Mij doet het niet veel. Natuurlijk hoor je mensen erover praten en ik vind het ook heel veel geld, maar ik ga er niet anders door voetballen."

Clint Vens

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Zwolle
 
 
Reacties.