Transferwaarde van 250 euro en 25 ballen naar 120 miljoen euro!

12 december 2018 20:10

Gedson Fernandes, velen zullen nog nooit van de naam gehoord hebben, maar dat zal normaal gezien niet al te lang meer duren. De jonge Portugees staat namelijk al op het lijstje van een Engelse en Italiaanse topper.

Manchester United en AS Roma zijn volgens Het Nieuwsblad nu al geïnteresseerd in Fernandes. De tiener speelde dit seizoen 21 keer voor Benfica, waarvan 5 wedstrijden in de Champions League en liet drie goals en vier assists optekenen.

Lang duurde het niet vooraleer de Portugese nationale ploeg op de deur stond te bonken. De centrale middenvelder maakte een drietal maanden geleden zijn debuut tegen Kroatië. En Fernandes stelde niet teleur. 

250 euro

Daardoor is hij nu al een pak geld waard. Benfica kocht hem destijds weg bij SC Fierlas, een clubje in de omgeving van hoofdstad Lissabon. Toen was dat nog voor 250 euro en 25 voetballen. Nu zou de ex-rechtsachter 120 miljoen euro waard zijn. Fernandes heeft namelijk recent zijn contract in het Estadio da Luz verlengd en in dat papierwerk staat een peperdure afkoopclausule. Vandaar dit monsterbedrag.

Al blijft het voor Fernandes zelf hopen dat hij de torenhoge verwachtingen kan inlossen. Vele Portugezen vergelijken hem al met Renato Sanches die op jonge leeftijd naar Bayern München trok, maar Bayern is Benfica niet. Dat zagen we de afgelopen weken nog maar eens in hun onderlinge Champions League-duels (0-2 en 5-1 winst voor Bayern, nvdr.). 

Mathias Vranckx

Champions League \\ SL Benfica \\ AEK Athene
 
 
Reacties.