Leon Bailey (ex-Genk) kent zijn eerste vormcrisis in Duitsland maar krijgt krediet

12 december 2018 13:56

In zijn eerste seizoen bij Leverkusen speelde Leon Bailey de pannen van het dak, maar in het seizoen 2018-2019 kan hij daar voorlopig geen vervolg aan breien. Rudi Völler, sportief directeur van de Duitse club, behoudt het vertrouwen in de Jamaicaan.

Rudi Völler zei op een persconferentie dat de vormdip die Leon Bailey kent normaal is. “Jonge spelers starten vaak als een raket en moeten torenhoge verwachtingen inlossen. Je kan toch niet verlangen dat hij er elke week twee binnen schiet.”

“Leon is een goede gast en het is een kwestie van tijd voordat hij uit het dal klimt. Hij heeft zijn talent al meermaals getoond voor onze club”, besloot Völler.

Bailey stond bij Genk al bekend als een rastalent en was erg gegeerd door tal van topclubs. Leverkusen kon hem inlijven en hij miste zijn start bij de club niet. Dit seizoen loopt het echter allemaal wat minder.

Zijn enige goal van het seizoen maakte hij op 1 september in de competitiewedstrijd tegen Wolfsburg. Nu zit hij geregeld op de bank, maar misschien kan hij donderdag tegen Larnaca in de Europa League op speelminuten rekenen. Leverkusen is al geplaatst voor de volgende ronde, maar nog geen groepswinnaar.

Hannes Van Gael

Europa League \\ Bayer Leverkusen \\ AEK Larnaca
 
 
Reacties.