De sierlijkste Belgische voetballer ooit staat op zijn 51ste en veel miserie terug op het veld: "Nooit gedacht dat ik ooit nog zoveel met de bal zou kunnen doen"

12 december 2018 17:28

Luc Nilis, voor zij die hem nooit zien spelen hebben, gelieve nu op YouTube het één en ander recht te zetten. Nilis was misschien wel de sierlijkste voetballer die ooit op de Belgische velden - Hazard heeft hier nooit gespeeld - te zien was. 18 jaar na zijn fatale beenbreuk staat hij er weer op.

Nilis speelt bij de Nederlandse caféploeg DEV-Arcen. Iets wat hij nooit gedacht had. Maar de assistent-trainer van VVV Venlo is nog steeds verliefd op de bal. Zelfs al moet hij nu spelen met jongens die wel enig verschil in niveau vertonen.

"Och, ik sta daar niet eens bij stil. Ben zelf ook niet meer een van de fitsten", klinkt het in S/V Magazine. "Al gaat het tegenwoordig misschien een beetje in slow motion, uiteindelijk heb ik nog evenveel plezier aan voetballen als vroeger."

"Het blijft mooi om een bal tegen het netje te zien gaan. Als ik toch zie waar ik vandaan kom… Met mijn been, en zo. Het kostte me drie, vier jaar om te revalideren. Ik had nooit gedacht dat ik ooit weer zoveel met een bal zou kunnen doen. Daarom kan ik daar nu extra van genieten."

Hij trapt de ballen wel nog steeds waar hij ze wil. "De spiermassa, de kracht is minder dan voorheen. Maar uiteindelijk gaat het toch om de basis; de techniek waarmee je een bal raakt. En die verleer je niet."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ PSV
 
 
Reacties.