? Genks enige Noor Sander Berge scoort tegen Noorse Sarpsborg, al was het een onorthodoxe goal: "Bal landde ter hoogte van schaamstreek"


Foto: © photonews 14 december 2018 14:41

Sander Berge was enorm opgelucht na de 4-0 overwinning thuis tegen Sarpsborg. Uitgerekend als enige Noor bij Genk de overwinning voor de Limburgers over de streep trekken, dat is straf.

"Wauw! Ik had deze revanche echt nodig, want in de Noorse nationale ploeg heb ik het de laatste weken nogal mogen horen dat we op Sarpsborg met 3-1 verloren hadden. Dat we onszelf dan nu uiteindelijk tot groepswinnaar kunnen kronen, dat smaakt erg zoet", zegt een uitzonderlijk blije Berge achteraf. 

Over de wat gelukkige 3-0 die hij voor zijn rekening nam, had hij iets grappigs te vertellen. "Mijn doelpunt viel inderdaad een tikkeltje raar te noemen. De voorzet werd eerst licht gedevieerd door Zinho (Gano, nvdr.). Daarna belandde de bal ter hoogte van mijn schaamstreek en rolde het leer rustig en mooi in de hoek van het doel. Hoe ik het gedaan heb, weet ik niet juist", barst de Noor in lachen uit. 

4 matchen in twee weken

Maar Berge durft ook vooruit kijken. "Ik heb niet echt een goed overzicht van wie we kunnen loten. Maar alles is goed voor mij, zowel een grote als een iets kleinere club. We weten dat alle clubs die erin slagen de groepsfase te overleven, goeie clubs zijn. Maar we nemen het hoe het komt. Nu moeten we ons eerst nog focussen op de 4 matchen die ons voor Nieuwjaar nog resten."

Van vermoeidheid is nog geen sprake bij de Racing Genk-middenvelder. "Deze wedstrijd geeft extra energie en vertrouwen naar Oostende toe. Kijk, we spelen erg veel matchen, maar we zijn profvoetballers. Dit is waarvoor we leven en elke dag trainen. Het feit dat we blijven vechten voor elkaar, toont het karakter van de groep", weet Berge. 

Europa League \\ KRC Genk \\ Sarpsborg 08
 
 
 
Reacties.