Vroegtijdig vertrek van Club Brugge-huurling bij AZ? "Spelen of naar een andere ploeg gaan"

18 december 2018 10:31

Bij Club Brugge kon hij vorig seizoen nooit doorbreken, maar ook bij AZ Alkmaar lijkt het een moeilijk verhaal te worden voor de Roemeen Dorin Rotariu. Zijn uitleenbeurt is vooralsnog geen succes, waardoor zijn makelaar op een vertrek aanstuurt.

Club Brugge stalde Rotariu een jaartje in Alkmaar, waar ene John van den Brom trainer is, maar daar mocht de flankspeler nog maar 287 minuten opdraven. Te weinig volgens zijn makelaar Dragos Boboc, die duidelijke taal spreekt: "Dorin wil meer spelen en is ongelukkig omdat hij zijn plek bij de nationale ploeg kwijt is", klinkt het in gesprek met het Roemeense ProSport

En dus wil Boboc dat Rotariu aan spelen toekomt. "Dorin wil vertrekken bij AZ, maar hij wordt tot de zomer gehuurd. We gaan dus een gesprek met het bestuur aangaan. Dorin moet spelen of een andere ploeg zoeken. Hopelijk kunnen we een oplossing vinden in de winter."

Meerdere clubs geïnteresseerd

Volgens zijn makelaar is er aan interesse geen gebrek. Een club uit België en één uit Nederland hebben zich gemeld voor de Roemeen en bovendien is ook Steaua Boekarest geïnteresseerd in de diensten van Rotariu. Al lijkt die laatste optie zeer onwaarschijnlijk omdat Rotariu een verleden heeft bij stadsrivaal Dinamo Boekarest. 

Bart Ver Elst

AZ Alkmaar \\ Zwolle
 
 
Reacties.