Britse kwaliteitskrant zet twee Rode Duivels in top 100 van 2018, maar 'wordt vervolgd'

18 december 2018 19:31

De Britse kwaliteitskrant 'The Guardian' stelt deze week een lijstje op met daarin de beste 100 spelers van 2018. Plaatsen 96 en 75 zijn voor onze landgenoten Axel Witsel en Thomas Meunier.

Dinsdag publiceerde ‘The Guardian’ de eerste dertig namen. Woensdag en donderdag volgen er nog eens dertig zodat de Britse krant op vrijdag met de top 10 van beste spelers van 2018 kan uitpakken.

De eerste landgenoot in het lijstje is Axel Witsel. De middenvelder van Dortmund dankt zijn 96e plaats vooral aan een uitstekend WK en zijn sterk seizoensbegin met de Borussen. Voor het WK verzamelde Witsel wellicht weinig goede punten voor ‘The Guardian’ omdat hij in China onder de radar bleef.

Dan klimmen we op naar plaats 75 want daar staat Thomas Meunier. De rechtsback van PSG lag mee aan de basis van de bronzen WK-medaille voor België want hij scoorde het openingsdoelpunt in de kleine finale (2-0) tegen Engeland. Dat zullen ze over het Kanaal nog niet vergeten zijn.

Woensdag komen er nog eens dertig namen en daar zal ongetwijfeld nog een Belg tussen zitten. Maar het is vooral uitkijken naar donderdag en vrijdag, want Thibaut Courtois, Eden Hazard en Kevin De Bruyne maken veel kans om de top 10 te halen.

Hannes Van Gael

PSG \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.