Stukje A4-papier is 35.000 euro waard!

18 december 2018 12:42

Duitsland leek op 19 november in de Nations League-confrontatie tegen Nederland op weg naar een eenvoudige 2-0 zege, maar Virgil van Dijk stak daar in het slot nog een stokje voor. Dit allemaal dankzij een ondertussen legendarisch en erg duur spiekbriefje.

Het spiekbriefje dat door Dwight Lodeweges, assistent-coach van Oranje, werd opgesteld en vertelde dat van Dijk in de spits moest gaan spelen, levert nu op een veiling ter ere van de Johan Cruyff Foundation 35.000 euro op. Dat zegt Sporza

Een meesterzet bleek het briefje van Lodeweges achteraf. Want van Dijk kopte in de laatste minuten de 2-2 tegen de touwen. Vanaf het moment dat van Dijk de boodschap begrepen had, frommelde hij het papiertje op en liet het op het gras vallen.

van der Vaart

Een oplettende Rafael van der Vaart, die tegenwoordig dienst doet als commentator bij de Nederlandse omroep, vond het briefje vlak na afloop van de match. Er werd beslist om het A4'tje terug te geven aan de Nederlandse Voetbalbond. En die deden er iets fantastisch mee. 

Ter nagedachtenis van de inmiddels overleden Johan Cruijff werd het papiertje ingekaderd en geveild. De opbrengst van 35.000 gaat naar Zuid-Afrikaanse doelen van de Cruyff Foundation.

Mathias Vranckx

Premier League \\ Liverpool FC \\ Nederland \\ Duitsland
 
 
Reacties.