Everton onderzoekt racistisch supporterslied tegenover eigen speler

21 december 2018 20:48

Yerry Mina kwam afgelopen zomer voor een bedrag van bijna 32 miljoen euro van Barcelona naar Everton over. De Colombiaan heeft zich goed aan Engeland aangepast. Daarom maakten de fans van The Toffees ook een lied over hem. Al zou de tekst niet helemaal koosjer zijn.

BBC weet dat er in 2017 al een dergelijk geval was met Romelu Lukaku. "De Man United-supporters verzonnen toen deze welbepaalde strofe van een lied. Vergeef ons het ongepaste taalgebruik. "Romelu Lukaku, he's our Belgium scoring genius, he's got a 24 inch penis. Scoring all our goals. Bellend to his toes.

Lukaku kon toen zelf niet echt lachen met de song. The Mancunians pasten hun versie dan aan, maar het bleef racistisch getint. Romelu Lukaku, he's our Belgium scoring genius, we can't sing about his penis, we're politically correct, he's offside when erect

Kick It Out

Nu zit Mina in een zelfde situatie, maar Everton wil stevig optreden. Samen met anti-discriminatieorgaan Kick It Out gaan ze er alles aan doen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en het dan uiteindelijk ook te bestrijden. Op de website van BBC stelt de Premier League-club het zo. "We hebben een zero-tolerance-beleid ten opzichte van racisme." 

Kick It Out verwoordt het even streng. "We werken nauw met Everton samen om de daders te pakken, want dit is in onaanvaardbaar."

Premier League \\ Everton
 
 
 
Reacties.