Odoi vergelijkt zich met Mechele en Dendoncker: "Ik zou een selectie voor de Rode Duivels niet onverdiend vinden"


Foto: © photonews 21 december 2018 10:50

Denis Odoi is een vaste waarde bij Fulham, de rode lantaarn in de Premier League. De Ghanese Belg werd bij STVV en Anderlecht steevast uitgespeeld als rechtsachter, maar is in Engeland omgeturnd tot een centrale verdediger. Een positie waar de Rode Duivels geen weelde kennen.

En dus kan Roberto Martinez Odoi, die ook kan uitkomen voor de Ghanese nationale ploeg, oproepen voor de Belgische nationale ploeg. In Het Nieuwsblad doet de 30-jarige verdediger alvast een warme oproep naar de bondscoach. 

"Vorig seizoen, in de Championship, speelde ik op een te laag niveau voor de Rode Duivels. Maar bekijk de matchen die ik speelde in de Premier League. Ik wil dit eigenlijk niet zeggen – het komt vaak verkeerd over –, maar ik zou een selectie niet onverdiend vinden."

Mechele en Dendoncker

"Ik speelde vijftien matchen op rij in de Premier League. Brandon Mechele – absoluut niets tegen hem, want hij is een goeie verdediger – speelt in België. Dat is toch een ander niveau."

Leander Dendoncker, die tot nu toe acht minuten speelde, wordt wel geselecteerd. Dan zou het voor mij ook kunnen. Ik voel me alleszins niet minder dan iemand die niet speelt in de Premier League, maar wel opgeroepen wordt.

Eenmalig Rode Duivel

Verder doet Odoi nog een opmerkelijke uitspraak: "Je weet, ik tel één cap van in de tijd dat ik bij Anderlecht speelde. Ik had toen de indruk dat Anderlecht een bepaalde invloed had en dat ik opgeroepen werd zodat Anderlecht toch vertegenwoordigd was. De wereld werkt zoals hij werkt, hé. Met wat er nu allemaal gebeurt, zou dat zoveel verbazing wekken?”

Premier League \\ Newcastle United \\ Fulham \\ België
 
 
 
Reacties.