Eden Hazard - Sportman van het Jaar 2018 - zoals we 'm kennen: "Dat ding is zwaar zeg" & "Aan wie te danken? Aan mezelf natuurlijk!"

23 december 2018 10:38

Eden Hazard is op het Sportgala in Brussel verkozen tot Belgisch Sportman van het Jaar. De Rode Duivel van Chelsea was zelf niet aanwezig, maar bedankte via een korte video voor zijn straffe prijs.

"Aan wie ik dit te danken heb? Aan mezelf natuurlijk. Neen hoor, een grapje", begon hij. Eden Hazard  exact zoals we 'm kennen.

"Ik weet dat je geacht wordt het te zeggen, maar het klopt ook echt: zonder mijn ploegmaats en zonder de staf kan ik niets. Wij hebben op het WK een prachtig verhaal geschreven, dat een heel land trots heeft gemaakt."

Hazard heeft met al zijn individuele trofeeën stilaan geen plaats meer op de schouw, maar opvallend genoeg is het wel pas zijn eerste sportoverschrijdende trofee. Hij moet er eens mee lachen.

"Wel een zwaar ding, overigens. Maar laat me ook zeggen dat ik trots ben dat België zo’n mooi sportjaar achter de rug heeft. Ik ben blij dat ik daar heb kunnen toe bijdragen. Hopelijk wordt het de volgende jaren nog beter", aldus Eden Hazard.

Premier League \\ Chelsea \\ België
 
 
 
Reacties.