Ajax-fans misdragen zich tegen Sparta: "Ze hadden het over een kutkankerstad"

24 december 2018 14:52

In Nederland is een wedstrijd tussen Jong Ajax en Sparta Rotterdam naast het veld wat uit de hand gelopen. De supporters van de Ajacieden misdroegen zich tegenover hun tegenstander.

"Ineens zongen ze dat de vriendin van onze spits (Ex-KVK-aanvaller Lars Veldwijk, nvdr.) de hoer van Amsterdam was. Onze spits hoorde het getreiter, vertelde hij me na afloop. Hij zei dat zijn directe tegenstander had gezegd dat hij zich er niks van moest aantrekken", aldus analist Hugo Borst in het AD.

"Ineens vlogen de kankers in het rond als confetti op een verjaardag. Het legertje zong dat Rotterdam een kutkankerstad was en in de oorlog platgebombardeerd. Ik dacht aan mijn ouders. Zij vertelden me zo vaak hoe het stadscentrum op 14 mei 1940 brandde."

Heropvoeden

Hij heeft een oplossing klaar. "Stevig aan het oor pakken, meenemen naar mijn kutkankerstad en ze daar koppelen aan een Rotterdammer van negentig die levendig kan vertellen over het bombardement. En zo'n jongen daarna nog even voorstellen aan Veldwijk en hem dan laten uitleggen wat 'ie nou had gezongen over zijn vriendin."

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Sparta Rotterdam \\ Jong Ajax
 
 
 
Reacties.