"Beste spits in de box": veel lof voor ex-Gouden Stier die er ook dit seizoen alweer elf scoorde

24 december 2018 07:42

Hamdi Harbaoui moet vast en zeker van zijn ex-club houden. Of juist niet? Hij scoorde dit seizoen niet minder dan vier goals in twee duels tegen Sporting Charleroi. Maar revanchegevoelens tegenover zijn voormalige werkgever koestert hij niet.

Hamdi Harbaoui is in erg goede doen. Zondagavond nekte de Tunesiër zijn ex-club met twee goals, waarvan één met een erg subtiel hakje. De spits woog bovendien enorm hard op de verdediging van Sporting Charleroi. "De beleving en de duels moesten vandaag aan 100 % zijn en dat deden we ook."

De voormalige Zebra trof dit seizoen negen keer raak voor Zulte Waregem en bijna de helft van zijn doelpunten scoorde hij tegen Charleroi (4 op 11). "Dat klopt. Twee in de heenmatch en twee vandaag. Ik ken de verdedigers en het hele team hier goed, dus dat helpt." 

Ook beide coaches waren vol lof voor Harbaoui: "In de box is hij wat mij betreft de beste spits van België", aldus Francky Dury. "Hij kan moordend uithalen en heeft een ongelooflijke efficiëntie."

"Hamdi speelde een echte vijfsterrenmatch", pikte Félice Mazzu in. "We weten dat hij een spits is die het verdedigers moeilijk kan maken."

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.