? Serie A: leider Juventus struikelt over het Atalanta van Castagne, ploegmaat Praet viert contractverlenging met prinsheerlijke hak

26 december 2018 18:23

Ook in Italië wordt er op 'Boxing Day' gevoetbald. Op speeldag 16 werden er woensdagnamiddag al zes wedstrijden afgewerkt.

Juventus trok naar het Atalanta van Timothy Castagne, die nog eens mocht starten bij het nummer negen uit de Serie A. Juventus is de ongenaakbare leider in Italië en speelde nog maar één keer gelijk, al de rest van hun wedstrijden wonnen ze. 

Juventus ontsnapt

Een flinke klus dus voor Castagne en co, maar het lukte hen toch om 'De Oude Dame' te temmen. Het werd uiteindelijk 2-2. Juventus kwam op voorsprong, maar twee goals van Zapata wistten die voorsprong uit.

Tot overmaat van ramp moest de leider in Italië nog 35 minuten de wedstrijd met zijn tienen uitspelen na rood van Betancur. Desondanks sleepte invaller Ronaldo een kwartier voor tijd nog een punt uit de brand voor Juve, toch alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen. 

Quagliarella viert contractverlenging in stijl

Onze landgenoot Dennis Praet stond in de basiself in de 2-0 gewonnen partij van Sampdoria tegen Chievo. Praet werd drie minuten voor affluiten gewisseld. Het was echter ouderdomsdeken Fabio Quagliarella (35) die de show stal. Met een fantastische hakbal verschalkte hij de thuisdoelman: wat een manier om je contractverlenging te vieren!

De uitslagen van de andere wedstrijden zie je hieronder. Vanavond worden nog 4 wedstrijden gespeeld. 

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Clint Vens

Serie A \\ AC Milan \\ Chievo \\ Juventus \\ Parma \\ Atalanta \\ Sampdoria \\ Fiorentina \\ Frosinone
 
 
Reacties.