Vijf eindejaarsvragen aan Jordi Vanlerberghe: "Kwalificatie EK U21 schat ik hoger in dan titel met Club"

29 december 2018 19:39

In de einderjaarsperiode blikken we graag eens terug, maar ook vooruit. Daarom stelden we heel wat spelers uit 1A en 1B dezelfde vijf vragen. Voor Jordi Vanlerberghe (KV Oostende) werd het een bewogen jaar.

Wat was jouw mooiste moment in 2018?

"Ik kies toch voor de kwalificatie voor het EK met de Belgische U21. We moesten het toen in één match doen, erop of eronder. Dat was de eerste keer in mijn carrière dat ik zo'n wedstrijd kon betwisten", aldus Vanlerberghe. "Natuurlijk werden we ook kampioen met Club Brugge, maar dat voelde niet aan als 'mijn' titel. Ik voelde me deel van de groep, maar speelde niet veel."

Wat wens je voor 2019?

"Het EK winnen", zegt hij meteen zonder twijfel. "Op persoonlijk vlak hoop ik ook dat ik gezond blijf en geen blessures meer ken."

Wie is je favoriet voor de Gouden Schoen?

"Dat kan voor mij alleen Hans Vanaken worden. Hij heeft het beste voetbal gebracht het laatste jaar. Hans was enorm belangrijk voor de titel van Club Brugge en heeft ook in de Champions League op een hoog niveau gepresteerd. Hij zit nu alweer aan tien assists."

Ik reken Antwerp bij de kanshebbers op de titel -Jordi Vanlerberghe

Wie is je favoriet voor de titel?

Het gaat dit jaar wel spannender zijn dan vorig jaar. Genk en Club Brugge zullen er dicht bij zijn. Het zal vooral tussen die twee gaan, al reken ik Antwerp er ook bij."

Wat wil je onder de kerstboom?

"Dat heb ik al gekregen (lacht). Voor mij is het belangrijker wie er rond de kerstboom zit en niet wat eronder ligt."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KV Oostende \\ België
 
 
Reacties.